De wirwar van langdurig reizen

Geschreven op 5 februari 2023

Wij koesterden al heel lang de wens om op reis te gaan met ons gezin.

Maar we zagen altijd allerlei beren op de weg waardoor we maar in onze “comfortable zone” bleven. We gingen dus maar niet.

Tot we in 2020 een reizend gezin ontmoetten, die al jaren als digital nomads door het leven gingen. Waanzinnig inspirerend was dat. Dat gaf ons de moed en het inzicht dat het ook voor ons mogelijk was. We hakten de knoop door en we verkochten ons huis en ruilden deze in voor een camper.

Omdat we langdurig op reis gingen, kwamen er allemaal praktische zaken om de hoek kijken. Leerplicht, uitschrijven, verzekeringen…  Ik (Anja) ben altijd iemand die overal helemaal induikt en bracht uren en uren door op het internet in reisblogs, forums, Facebookgroepen. Om soms alleen maar meer verwarrende informatie te vinden.

In forums vind je namelijk ook veel mensen die de stap NIET nemen, en daardoor ook gewoon overal angsten in zien. En als je omgeving ook nog eens gaat zeggen; ‘is dat wel verstandig’ kan dit enorm demotiverend werken.

Wij merkten eigenlijk dat alles helemaal niet zo moeilijk is als dat men je wilt doen geloven. Je moet natuurlijk wel goed weten wat je allemaal moet regelen, maar als je daar een goede stappenplan voor hebt, is het allemaal niet zo moeilijk! Het is gewoon een kwestie van doen!

Vanuit dat oogpunt hebben wij een online training ontwikkeld. Om mensen te helpen overzicht te creëren in alles wat er geregeld moet worden. Maar dan ook met een flinke portie “denken in mogelijkheden” er overheen! 

Wij denken daarom dat deze training gezinnen enorm op weg kan helpen en daarbij ook kan inspireren om echte stappen te gaan maken richting die droomreis met het gezin. Echt “Vrij op Reis”. 

Resultaat Vrij op Reis - Life is a Choice
Geplaatst onder  Vrij zijn 

Blijf op de hoogte!

We sturen je updates elke keer wanneer we een nieuwe blog hebben gepubliceerd!

Je kan je altijd uitschrijven met één druk op de knop. Lees onze privacyverklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This