Een transformatie

Geschreven op 22 oktober 2021

Onze eerste reis zit er op. Wat ontstond als een droom voor de toekomst op een visionboard werd voor ons werkelijkheid. En wát een reis was het. 

Het werd een reis waarin wij ons ontwikkelden in mensen die dichter bij onszelf zijn komen te staan. Beter weten wat onze waarden zijn. En waarin onze kinderen enorme sprongen hebben gemaakt. Natuurlijk zouden zij zich ook ontwikkeld hebben wanneer we in Nederland gebleven zouden zijn. Maar ze zijn echt enorm wereldwijzer geworden. Het reizen heeft ze zelfstandiger gemaakt en ze zijn in aanraking gekomen met veel verschillende mensen, culturen en talen. En overal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt.

Ondanks dat het reizende leven voor veel mensen een droom lijkt, wil ik ook niet onder stoelen of banken schuiven dat het echt niet altijd feest is. Er zijn bijvoorbeeld ongeveer 1000 dingen die stuk kunnen gaan aan een camper. Je rijdt je ongetwijfeld een keer vast (in ons geval 2 keer). Je beland op wegen waar je peentjes van gaat zweten, omdat je elk moment in een ravijn lijkt te kunnen verdwijnen.

Ook de combinatie reizen en werken is niet altijd makkelijk. Vooral in het begin had ik moeite met een ritme vinden. Ik had altijd het gevoel dat ik te weinig deed. Gelukkig is dat in de loop der tijd een stuk beter geworden. Je moet jezelf tijd gunnen om voor jou de beste flow te vinden.

Daarnaast is het reizen met kinderen en nog een beetje volwassen relatie behouden ook niet altijd makkelijk. Dat is het op een vaste locatie al niet, maar ik denk dat hier nog een nieuwe dimensie aan toegevoegd wordt. Namelijk dat je áltijd met je kinderen samen bent. Tenzij je natuurlijk je nanny meeneemt op reis, heb je gewoon geen oppas. Je bent altijd samen.  

Maar één van de mooiste dingen is: je bent altijd samen. De verbinding met je gezin is oneindig groot. Er is niks van de ander dat je ontgaat. Je komt in een ritme wat jullie past. Niet in een ritme wat de maatschappij je opdringt. We hebben periodes gehad dat de kinderen laat naar bed gingen en laat wakker werden, maar ook periodes dat ze vroeg naar bed gingen en vroeg wakker werden. Alles is oké.

Voor ons is de reis één lange reeks van waardevolle momenten geweest. En vooral de mooie ontmoetingen zijn ons bijgebleven. Mensen die dezelfde drang naar vrijheid voelen. In alle aspecten van het leven. Filosoferen en dromen over hoe we in onze huidige wereld een mooie plek kunnen creëren. De kracht van verbinding heeft echt centraal gestaan voor ons. En deze ervaring nemen we mee voor de rest van ons leven.

Geplaatst onder  Reizen 

Blijf op de hoogte!

We sturen je updates elke keer wanneer we een nieuwe blog hebben gepubliceerd!

Je kan je altijd uitschrijven met één druk op de knop. Lees onze privacyverklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This