Het grote buiten

Geschreven op 16 oktober 2020

Buiten zijn. Voor veel mensen is het niet meer zo vanzelfsprekend om elke dag even buiten te zijn. Mensen gaan naar het werk, komen thuis en ploffen op de bank. Ook ik heb dat jaren gedaan. Met kinderen kom je daar niet meer mee weg, gelukkig.

Als we op een dag thuis zijn en binnen zitten merk ik gewoon dat de kinderen elkaar na een tijdje elkaar in de haren vliegen. En ik doe dan ook lekker mee. Dat is vast herkenbaar! Dus gaan we naar buiten.

Nu we buitenaf wonen gaat dat ook veel makkelijker, eerder konden ze alleen maar op straat spelen, dat is niks aan. Nu hebben we een compleet bos vlak aan onze tuin liggen, wat een feest. Het grote buiten! Ze vermaken zich uren met takjes, eikeltjes en dennenappels.

Ze zeggen dat volwassenen moeten ‘voorleven’, maar bij mij is het in dit geval juist andersom! Door Hannah en Tom heb ik geleerd wat ik was vergeten… Hoe veel ik houd van buiten zijn. Van rust en natuur om me heen. Op avontuur gaan in de bossen. Hannah is vooral heel opmerkzaam, ze staat stil bij alles. Hé kijk mama, de maan! Die gaat zo landen! Of vogels of vlinders die overvliegen. Overal paddenstoelen. Zij is voor mij echt een spiegel, ze laat me zien hoe gehaast ik kan zijn. In m’n hoofd bezig zijn met dingen die ik nog moet doen. Mini-mindfulness coaches zijn ze. Nu kan ik heerlijk zitten, in ons kleine buiten (de tuin), met mijn kopje koffie terwijl Hannah en Tom lekker rondscharrelen. 

Geplaatst onder  Natuurlijk Ouderschap 

Blijf op de hoogte!

We sturen je updates elke keer wanneer we een nieuwe blog hebben gepubliceerd!

Je kan je altijd uitschrijven met één druk op de knop. Lees onze privacyverklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This