Reizen en werken, hoe doe je dat?

Geschreven op 30 april 2021

We zitten in onze 7e week. Zijn ruim 1800 km verder. We zijn van vorstschade en vastzitten in de sneeuw gegaan naar vervellende neuzen van de zon. Ik kan nu eindelijk zeggen dat we de slag te pakken hebben. Er zijn natuurlijk vele mensen die reizen. Reizen is ontdekken, uitzoeken waar je als volgt naar toe gaat, genieten van waar je bent en terugdenken aan wat je allemaal al meegemaakt hebt. Reizen met kleine kinderen maakt deze uitdaging nog iets groter. Dan zorg je naast jezelf ook nog voor 2 kleine wezentjes. Reizen, met kleine kinderen, én werken is wat mij betreft dit alles in het kwadraat. Naast de dagen dat je je verplaatst, ontdekt en alle dagelijkse zaken regelt als boodschappen en eten koken, doe je gewoon ook nog je werk.

In de eerste weken voelde ik me steeds schuldig als ik niet werkte. Liep ik constant met het gevoel dat ik “eigenlijk wel wat moest doen”. Dit is een onhandig gevoel om te hebben, want naast dat je niet werkt, geniet je ook niet van wat je wél aan het doen bent. Maar hoe pak je dit dan aan?

Ik heb berekend hoeveel werk ik “moet” doen de schoorsteen (euh, uitlaat?) rokende te houden. Hierop probeer ik een planning te maken. Ik maak doelen per week wat ik minimaal wil doen. Met uiteraard ruimte voor aanpassingen, want je weet nooit wat er op een dag voorvalt.

Hoe we de dag indelen verschilt ook met de plek waar we zijn. We hebben een tijdje de ochtend in tweeën gesplitst. Om en om werken en de iets ondernemen met de kinderen. Maar de laatste dagen nemen we de ochtend juist met ons vieren en begin ik met werken wanneer Tom naar bed gaat en als hij wakker wordt gaat Christiaan iets met de kinderen doen. Zo heb ik de hele middag om te werken, omdat het nu even druk is. We staan nu op een plek waar genoeg te doen is voor de kinderen en dan wordt dit allemaal wat makkelijker. Soms sta je op een wat minder inspirerende plek (lees: parkeerplaats) en dan moet je wat meer moeite doen om de kleintjes te vermaken. Dan gaat het werken ook wat minder. Het fijne is dat we ook heel flexibel hier van worden. Een beetje meer ‘go with the flow’, daar konden we wel iets meer van gebruiken 😉. Het “digitale-nomaden-leven” is op deze manier wel druk, maar we genieten met volle teugen. Op reis zijn, geld verdienen én je tijd door brengen met je meest favoriete mensen op aarde. Wat wil een mens nog meer. 

Geplaatst onder  Reizen 

Blijf op de hoogte!

We sturen je updates elke keer wanneer we een nieuwe blog hebben gepubliceerd!

Je kan je altijd uitschrijven met één druk op de knop. Lees onze privacyverklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This