Reizen, werken en unschoolen in een camper.

Geschreven op 1 februari 2023

Het ontstond met dromen over een ander leven; minder gehaast, meer tijd met het gezin, een leven vol avontuur en vrijheid! 

In 2020 gooiden wij alles overboord en kozen voor een ander leven. We verkochten onze woning, ruilden deze in voor een camper en gingen met gezin & 2 ondernemingen op pad. Met als doel het zoeken van ons droom-plekje in de natuur, met gelijkgestemde mensen om ons heen. Dit is inmiddels meer dan 2 jaar geleden en momenteel hebben we de camping ingeruild voor een huisje vlakbij het strand in Zuidwest-Portugal.

Onze kinderen zijn op dit moment 3 en 6 jaar. Tijdens onze reis hebben wij veel helderheid gekregen over hoe wij het onderwijs voor onze kinderen voor ons zien. Niet met zijn allen door dezelfde eenheidsworst dat ons schoolsysteem heet maar leren op eigen aangeven. Self-directed learning of unschooling heet dit. We spelen in op wat de kinderen aangeven waar hun interesses liggen. Dit gebeurt niet tussen een bepaalde tijd, ze leren de hele dag, gewoon van het leven. We betrekken ze in alles. Dus ook in het reizen. 

Life is a Choice

Een zoektocht naar vrijheid

Als we gaan reizen tekent de oudste vaak haar eigen routekaart die we moeten volgen en ze leert over de landen, culturen en talen. Ze schrijft nummerborden over op de camperplaats, ze ontmoet veel kinderen en we bezoeken community’s waarin het leren op “andere” manieren wordt ingevuld dan we in Nederland gewend zijn.  Dit intensieve samenzijn combineren we ook nog eens met onze (inmiddels 3) ondernemingen. Dat klinkt druk, en dat is het ook 😉 De één onderneemt iets met de kinderen terwijl de ander werkt, en samen werken we ook vaak nog in de avond. Een eigen onderneming geeft je die vrijheid gelukkig. 

De absolute key tot dit leven is aanvoelen en bijsturen waar nodig. We hebben ruim 1,5 jaar in een camper geleefd met ons vieren. We hadden van tevoren wel een redelijk idee waar we naartoe wilden maar hebben eigenlijk vooral de zon gevolgd. Als het een dagje regent, zorgen we dat we in de buurt van een overdekte speeltuin of shopping-mall staan. Of gewoon lekker de regenkleding aan en naar buiten. 
We hebben ook vrieskou en sneeuw meegemaakt maar wij vallen niet echt onder de diehard winterkampeerders.😉 

De reis blijft doorgaan

Op dit moment hebben we weer wat vaste grond onder de voeten en onderzoeken we of we ons kunnen settelen in Portugal. We ontmoeten hier veel gelijkgestemden en kunnen veel buiten zijn. En de stranden zijn hier absoluut magisch! We delen ons verhaal op onze insta en inmiddels zijn we zulke ervaringsdeskundigen dat we andere gezinnen en vrijheidszoekers kunnen helpen met praktische zaken zoals de leerplicht, uitschrijven en dat soort zaken. En zijn we bezig om via een community unschoolende gezinnen online samen te brengen! 

Geplaatst onder  Onderwijs • Reizen • Vrij zijn 

Blijf op de hoogte!

We sturen je updates elke keer wanneer we een nieuwe blog hebben gepubliceerd!

Je kan je altijd uitschrijven met één druk op de knop. Lees onze privacyverklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This