Begin van een vrijer leven: wij verhuizen!

Geschreven op 1 september 2020

Eén september is de dag dat wij ons huis moeten verlaten. We dragen de sleutel over aan andere mensen die een nieuw leven gaan opbouwen in ‘ons’ huis. Dus we moeten aan de slag! Het is allemaal zo snel gegaan, de verkoop van ons huis. Vorig jaar december hadden we ons als doel gesteld om in 2020 ons huis te verkopen en naar Zwolle te verhuizen. Omdat we ons niet meer konden aardden in Hoogeveen én omdat we Hannah graag naar een vrije school wilden laten gaan in Zwolle.

Toen in maart de “Corona-crisis” begon dachten wij dat de verkoop van onze woning lastiger zou worden. Maar niks was minder waar! Eigenlijk was het binnen een week rond. Dus zodoende halen we nu ons huis leeg. Alleen het doel is veranderd. Wíj zijn veranderd. Met de realisatie dat we straks hypotheekloos zouden zijn kwam ook het besef van vrijheid. We kunnen gaan waar we willen.
We waren gewend om te kiezen voor zekerheid en het bekende; in het zelfde cirkeltje blijven met dezelfde mensen, kiezen voor wat “hoort”. Door de hele Corona-toestand kwam bij ons ook het besef dat niks zeker is in het leven. En dat we klaar zijn met ons leven voor ons te laten bepalen. Wij bepalen ons eigen pad!

We hebben heel veel ideeën over hoe we zouden willen wonen, dit gaat onze nieuwe reis worden; het zoeken naar ons droom-plekje. Eén ding hebben we wel duidelijk voor ogen; we zijn klaar met het werken om te wonen. Dus niet meer krom liggen voor een hypotheek. We willen goedkoper (en dus kleiner/soberder) gaan leven zodat we onze tijd kunnen doorbrengen met ons gezin, in plaats van met ons werk. We verdiepen ons in wonen in een chalet(park/camping), erfdelen, tiny-houses en dat soort projecten. En we zoeken verder naar een geschikte school voor Hannah. Genoeg te doen!

Maar nu eerst spullen sorteren; wat gaat er in de opslag en wat gaat er mee naar ons tijdelijke plekje? De komende maanden gaan we wonen in een vakantie bungalow, het Blauwe Boshuis genaamd. En zoals de naam al doet vermoeden, hij staat aan de rand van het bos! Midden in de natuur, tussen de vogels, vlinders en het groen; heerlijk! Dit is echt genieten, een mooie start van ons nieuwe vrijer leven!  

Geplaatst onder  Vrij zijn 

Blijf op de hoogte!

We sturen je updates elke keer wanneer we een nieuwe blog hebben gepubliceerd!

Je kan je altijd uitschrijven met één druk op de knop. Lees onze privacyverklaring.

Vorige artikel

Volgende artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This