Het jaar van keuzes maken (en chillen in een ijsbad)

Geschreven op 30 december 2020

Aan het eind van het jaar, ondanks dat we oud en nieuw niet echt kunnen vieren, is het toch een mooi moment van reflectie. Er werd mij laatst de vraag gesteld wat mijn belangrijkste les is van 2020. Daar hoef ik niet heel lang over na te denken; ik heb geleerd dat niets is wat het lijkt.
Ik leefde altijd met het idee dat wij in een vrij land leven. Dat we keuzes hebben. En dat we “zekerheden” in kunnen bouwen. Helaas blijkt dat een illusie.

Maar voordat dit in een of ander negatief verhaal veranderd, was 2020 dit helemaal niet voor mij. Tuurlijk waren er moeilijke tijden; de onzekerheid begin maart, de frustratie en de angst om alle veranderingen in de wereld. Maar door dit alles was er ook groei. Ik ben meer gaan nadenken over wat er écht toe doet voor mij en mijn gezin. Het blijkt voor iedereen maar weer dat niks zeker is in het leven. En ik koos altijd voor zekerheid. Zekerheid van een vaste baan, een koopwoning, het vaste patroon.

Jaren heb ik geworsteld met een onrust in mij. Een ontevredenheid. Ontevreden over mijn baan, het gevoel hebben méér te willen in het leven. Vrij willen zijn. En in 2020, heb ik de keuze gemaakt om voor mijzelf te beginnen. En sinds de start hiervan is alles in een soort stroomversnelling gekomen. Ineens was daar de vrijheid van locatie-onafhankelijk werken. Ik ben elke dag dankbaar voor deze keuze omdat dit super goed te combineren is met de zorg voor onze kindjes. Maar toen kwam ook het volgende idee; als we dan toch locatie-onafhankelijk zijn, dan kunnen we net zo goed gaat reizen!

En zo kwamen ook Steven en Diana op ons pad (www.wonderlijkwerken.nl). Zij hebben ons dit afgelopen jaar geleerd hoe wij ons ideale leven vorm kunnen geven. Hoe we uit het idee van “leven om te werken” konden stappen. Hoe we ánders kunnen kiezen. Ontzettend inspirerend. En het ijsbad was een bijzondere ervaring. Met je ademhaling overwin je de stress. Een krachtige overwinning. Al deze ontwikkelingen gaf ons zoveel nieuwe energie! En zodoende hebben we in september ons huis verkocht en afgelopen maand onze eigen camper gekocht. En gaan we vanaf maart volgend jaar wonen en werken vanuit onze camper. Waarheen weten we niet, hangt ook af van alle omstandigheden in Europa, maar we gaan zeker. Dus ook 2021 staat al weer vol met nieuwe bruisende plannen. Het gaat een top-jaar worden!

Geplaatst onder  Vrij zijn 

Blijf op de hoogte!

We sturen je updates elke keer wanneer we een nieuwe blog hebben gepubliceerd!

Je kan je altijd uitschrijven met één druk op de knop. Lees onze privacyverklaring.

Vorige artikel

Volgende artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This